Ons aanbod

Onze workshops informeren over de kracht van leren en spelen in de buitenlucht, zitten barstensvol inspiratie en brengen teams naar buiten.

In onze trainingen gaan we een stap verder. We leren docenten hoe zij buitenlessen een vaste plek geven in hun onderwijspraktijk. Zowel organisatorisch, inhoudelijk als pedagogisch.

Workshop: Ga mee(r) naar buiten!

Voor wie: Kinderdagverblijven, pedagogisch medewerkers, scholen, (kleuter)leerkrachten, ouders, BSO’s.

Doel: Ontdek hoe je op jouw school of kinderopvanglocatie vaker en met (nog) meer plezier naar buiten gaat!

Kosten: Afhankelijk van het aantal deelnemers en de tijdsduur. Neem contact op voor een vrijblijvend aanbod. 

Interesse? Stuur een mail naar info@hetbuitenlokaal.com.

Omschrijving workshop: Wil je leren waarom buiten zijn belangrijk is en wat de voordelen voor kinderen zijn? Ontdekken wat je buiten allemaal kunt doen? Leren  dat in de buitenomgeving de speel- en leerervaringen voor het oprapen liggen? En ben je benieuwd wat jij of wat jullie team nodig heeft om meer naar buiten te gaan? Dan is deze workshop iets voor jou! 

Je krijgt informatie over de voordelen van buiten zijn, ontdekt wat je buiten allemaal kunt doen op jouw speel- of schoolplein en gaat vooral zelf praktisch buiten aan de slag. Zo ontdek je hoe je makkelijk én met meer plezier de kinderen mee naar buiten neemt. Je gaat naar huis met een hoofd vol inspiratie en vrolijke zin om vaker naar buiten  te gaan!

Wat onze cursisten zeggen over deze workshop…

Workshop: Buiten & Spelen

Voor wie: Kinderdagverblijven, BSO’s, pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten, scholen.

Doel: Ontdek wat intens spelen is, hoe je kinderen hiertoe stimuleert en waarom dit juist buiten zo goed lukt.

Kosten: Afhankelijk van het aantal deelnemers en de tijdsduur. Neem contact op voor een vrijblijvend aanbod. 

Interesse? Stuur een mail naar info@hetbuitenlokaal.nl.

Omschrijving workshop: Wil je weten hoe je jouw kijk op spelen kunt verbreden? Ontdekken wat intens spelen is en waarom het zo waardevol is? Leren wat de voordelen zijn van buiten spelen en waarom intens spelen juist buiten zo goed lukt? En ben je benieuwd hoe je buiten betekenisvolle speelkansen creëert voor élk kind? Dan is deze workshop iets voor jou! 

Je ontdekt wat jouw blik op spelen is, wat intens spelen inhoudt, welke speelvoorwaarden hiervoor van belang zijn en waarom buiten spelen zo waardevol is. Je krijgt praktische tips hoe je buiten spelen nog leuker en betekenisvoller maakt. En je gaat vooral zelf aan de slag! Enthousiast en met een fris hoofd vol inspiratie ga je naar huis.

Samenwerking met Speelmakers

De workshop Buiten & Spelen bieden we aan in samenwerking met Speelmakers. Speelmakers gelooft in de unieke kracht van spelen. Zij willen kinderen rijke speelkansen bieden. Dat doen ze door mensen en organisaties te inspireren en actief te ondersteunen. Met workshops, advies en projectbegeleiding. Want speelkansen zijn overal! Speelmakers helpt jou ze te ontdekken en uit te werken. Voor meer vrijheid, plezier, avontuur en beleving.

logo

Wat onze cursisten zeggen over deze workshop…

Training: Van buiten spelen naar buiten leren

Voor wie: Leerkrachten, PABO studenten, scholen, onderwijsassistenten, teamleiders.

Doel: Ontdek hoe je buitenlessen een vaste plek geeft in jouw onderwijspraktijk.

Kosten: Afhankelijk van het aantal deelnemers en de tijdsduur. Neem contact op voor een vrijblijvend aanbod. 

Interesse? Stuur een mail naar info@hetbuitenlokaal.nl.

Omschrijving training: Ben je benieuwd naar de voordelen van buitenonderwijs? Wil je meer leren over het geven van lessen in de buitenlucht? Tips hoe je eenvoudig een methodeles omzet naar een buitenles? Weten hoe je buitenlessen een vaste plek geeft op jouw school? En welke voorwaarden van belang zijn voor buiten lesgeven? Dan is deze training iets voor jou! 

In deze training krijg je informatie over de voordelen van buiteneducatie en tips hoe je buitenlessen in kunt bedden in jouw onderwijspraktijk (organisatie, inhoud, pedagogiek). Je wordt geïnspireerd hoe je reguliere methodelessen ombuigt naar buitenlessen zonder daarbij de lesdoelen uit het oog te verliezen. En je gaat vooral zelf buiten aan de slag: elkaar inspireren en ideëen uitwisselen!

Wat onze cursisten zeggen over deze workshop…