Buiten(school) plekjes Utrecht

Buiten(school) plekjes Utrecht

Onze favoriete buiten(school) plekjes in de omgeving van Utrecht:

Het Vogelnest

Het Vogelnest is een buitenspeellocatie voor schoolreisjes voor kleuters uit Utrecht en Bunnik. Kinderen kunnen er heerlijk vrij spelen, klauteren, scheppen in de zandbak, slepen met takken en – afhankelijk van het seizoen – zelfs plukken van de fruitbomen!

Nieuw Wulven

Nieuw Wulven ligt verstopt tussen Bunnik en Houten. Een plek vol geschiedenis, want hier stond heel lang geleden een Romeins fort: fort Vectio. Een ideale plek voor een buitenles geschiedenis! Speel een spel dat de Romeinen al speelden, ga op zoek naar Romeinse munten of onderzoek de omtrek van het grote fort (met verborgen schatten) dat hier ooit stond.

Moestuin Maarschalkerweerd

Moestuin Maarschalkerweerd heeft een grote speeltuin (met waterpomp) en ligt vlakbij de stad Utrecht. Er zijn dieren, je kunt er zelf oogsten, bloemen plukken, je kinderfeestje vieren en heerlijke taartjes eten.

Landgoed Oostbroek

Op Landgoed Oostbroek valt van alles te ontdekken! Er staan eeuwenoude bomen, er is een moeras waar ringslangen zich verstoppen, een kloostertuin en twee varkens en geitjes. Ook heeft Landgoed Oostbroek een bijzondere en spannende geschiedenis. Ontdek er alles over tijdens het Heksenpad, een pad speciaal voor (dappere) kinderen.

Heb jij een tip voor een fijne buiten(school) plek? Laat het ons weten!