Spelen en leren in de sneeuw: 5 tips

Spelen en leren in de sneeuw: 5 tips

1. Teken en schrijf

Zoek een stevige stok en gebruik de sneeuw als een vel papier! Schrijf woorden, teken kunst, speel pictionary of boter, kaas en eieren!

2. Bouw een fort of iglo

Verzamel een paar grote plastic bakken en vul die tot de rand met sneeuw. Stamp of druk de sneeuw stevig aan. Kieper de bak om en je hebt een mooi blok sneeuw om mee te bouwen! Pret verzekerd: voor klein én groot.

3. Rekenen met sneeuwballen

Plussommen, minsommen of de tafels leren? Dat kan ook buiten met sneeuwballen! Maak eerst sneeuwballen. Leg dan sommen neer met de sneeuwballen of maak er verhaaltjessommen van: Raoul heeft 10 sneeuwballen, Loes heeft er 15. Hoeveel hebben ze er samen? Loes gooit er 5 weg. Hoeveel sneeuwballen heeft Loes over? En de verhaaltjes moeten natuurlijk ook uitgebeeld worden :-).

4. Snowboarden zonder bergen

Voor snowboarden heb je niet persé hoge bergen nodig. Maak een stevig touw aan je snowboard vast en vraag een sterke papa of mama om je heel hard vooruit te trekken! Sta je stevig? Probeer dan stoere sprongen te maken over kleine heuvels sneeuw.

Geen snowboard? Je kunt er heel makkelijk zelf eentje maken. Gebruik een sterke en smalle houten plank waarop je kleinere plankjes vast timmert waar precies je voeten tussen passen. Boor er een groot gat in, knoop er een stevig touw aan en glijden maar!

5. IJskoude knikkerbaan

Maak van ijs en sneeuw een knikkerbaan! Glibberen de knikkers nog sneller naar beneden?